Wie zijn wij?


ImmoReviews is een gezamenlijk project van Opinion System, de toonaangevende leverancier van gecontroleerde klantenbeoordelingen voor professionals, en Immoweb, een specialist in onroerend goed in België.

ImmoReviews wil klanten helpen bij hun keuze. Dit geldt ook voor de aankoop, verkoop, bouw of huur van een woning.

Dit concept is enerzijds gebaseerd op het advies van vastgoedprofessionals en anderzijds op een groot aantal reële getuigenissen. Alle klantenbeoordelingen over ImmoReviews worden verzameld, gecontroleerd en geverifieerd door Opinion System, waarvan het inzamelproces is gecertificeerd volgens ISO 20252 door Afnor Certification. Zo combineert ImmoReviews professioneel advies en publieke opinie, terwijl het deze tegelijkertijd controleert en betrouwbaarder maakt.

ImmoReviews legt de nadruk op de transparantie van vastgoedprofessionals en hun inzet voor kwaliteit en klanttevredenheid.

Kortom, ImmoReviews stelt je in staat om de professional te vinden die je nodig hebt voor je vastgoedproject!

Veelgestelde vragen


Een beoordeling kan gewijzigd worden, maar enkel als degene die de beoordeling heeft opgesteld (uw klant dus) dat wenst. Het ISO 20252 gecertificeerde proces van onze partner Opinion System voorziet één enkele wijziging door de klant, zonder enige verplichting.

Voor het indienen van een beoordeling over een vastgoedexpert op ImmoReviews zijn twee voorwaarden nodig:

  1. Je hebt in de afgelopen 60 dagen geen beoordelingen over deze professional geplaatst.

  2. Je hebt een transactie gedaan via deze vastgoedprofessional, dat wil zeggen dat je een bewijs van je ervaring kunt overleggen: notariële akte, managementmandaat, lease, mandaat van beheerder, reserveringscontract in de nieuwe ondertekend. Dit bewijs kan worden gevraagd tijdens een controle van onze partner Opinion System. Dit proces maakt deel uit van de vereisten van ISO 20252 en vermijdt zelfpromotie of vrijwillige tegenstanders.

Als je aan deze twee voorwaarden voldoet, zoek dan naar een makelaar op de zoekmachine op de startpagina. Ga naar het detailblad van je professional en klik op de link "Schrijf een beoordeling".

Als de makelaar lid is van onze partner Opinion System, word je op de website van Opinion System doorgestuurd naar het formulier voor het indienen van een beoordeling van de makelaar (professionele dienstverlener).

Als de makelaar je als klant herkent, stuurt hij je een tevredenheidsvragenlijst. Indien niet, neem dan binnen de 10 dagen contact op met Opinion System door het contactformulier op de site in te vullen www.opinionsystem.fr of klik hier.

Als de makelaar geen lid is, nemen we contact met hem op om hem je mening door te geven en voor te stellen om lid te worden. Om zeker te zijn van de waarheidsgetrouwheid van de beoordelingen op ImmoReviews, kunnen alleen de leden beoordelingen verzamelen en verspreiden op ImmoReviews.

De beoordelingen worden op twee manieren verzameld:

  1. De makelaar (professionele dienstverlener) stuurt spontaan een tevredenheidsvragenlijst naar zijn klant volgens de vereiste voorwaarden (zie "Hoe kan ik een beoordeling achterlaten op ImmoReviews?").

  2. De klant die gebruik heeft gemaakt van de diensten van de makelaar (zie "Hoe kan ik een beoordeling achterlaten op ImmoReviews?") geeft zijn mening rechtstreeks op ImmoReviews.

Hoe dan ook, de verzamelde beoordelingen respecteren het controleproces dat is gedefinieerd in de ISO 20252-norm door Afnor Certification, om de authenticiteit van de gepubliceerde getuigenissen te garanderen.

Enkel de professionele dienstverleners waarvoor reviews verzameld worden volgens het door Afnor Certification als ISO 20252 gecertificeerd proces van Opinion System kunnen hun reviews tonen op ImmoReviews. Het doel van onze website is je essentiële informatie te geven over de kwaliteit van de diensten van de professionele dienstverlener en over de tevredenheid van zijn klanten. De ISO 20252-certificatie is de enige garantie op de controle en de waarheidsgetrouwheid van de verzamelde beoordelingen.
De reviews worden verzameld door Opinion System, een onafhankelijk instituut gespecialiseerd in het organiseren van peilingen en het verzamelen van reviews. Het proces voor het verzamelen en het controleren van deze reviews is ISO 20252 gecertificeerd door Afnor Certification. Deze certificatie betekent dat reviews volgens een betrouwbaar en gecontroleerd proces verzameld worden en dat hun controle gebeurt door een onafhankelijke professionele dienstverlener. De beoordelingen worden bewaard in een digitale kluis van de Deposito- en Consignatiekas waardoor de informatie steeds getraceerd kan worden. De vragenlijst voor het indienen van een review kan enkel gevalideerd worden door een systeem dat robotisering vermijdt. Daarom is de klant verplicht om zijn ingevulde vragenlijst te bevestigen per sms of automatische callback. Elk jaar onderwerpt Afnor Certification alle processen en procedures aan een audit. Deze audit bepaalt of de certificering behouden en vernieuwd wordt.
De norm ISO 20252 biedt je de garantie dat de klantbeoordelingen verzameld werden na een transactie tussen de vastgoedprofessional en zijn klant, waarbij je de mogelijkheid krijgt om het bewijs te vragen van deze transactie met het oog op de controle van de waarheidsgetrouwheid van de beoordelingen. Voor vragen over het proces voor de verzameling van de beoordelingen kan je mailen naar [email protected] De norm ISO 20252 heeft betrekking op de instituten voor marktonderzoek, peilingen en reviewverzameling. De norm verplicht het instituut (in dit geval Opinion System) om een aantal eisen te respecteren bij het uitvoeren van studies. Die eisen hebben betrekking op de vragenlijst, de grootte en samenstelling van de doelgroep, het beheer van de gegevens (verzameling, registratie, bewaring, analyses, verspreiding, controles, enz.). Wanneer deze norm wordt nageleefd, levert dit nauwkeurige statistieken (over de (procentuele) tevredenheidsgraad, het aanbevelingsniveau, scores, reacties, enz.) op die gedeeld kunnen worden met het grote publiek en in de media.
De (Franse) norm NF Z74-501 heeft in essentie enkel betrekking op e-commercebedrijven die online klantbeoordelingen verzamelen. Elk e-commercebedrijf kan van zichzelf, en zonder enige externe controle, zeggen dat het de eisen van deze norm respecteert. De website draagt bijgevolg de verantwoordelijkheid door zelf het bewijs aan te voeren dat de norm wordt gerespecteerd wanneer een autoriteit daarom vraagt. De norm ISO 20252 heeft betrekking op de instituten voor marktonderzoek, peilingen en reviewverzameling. De norm verplicht het instituut (in dit geval Opinion System) om een aantal eisen te respecteren bij het uitvoeren van studies. Die eisen hebben betrekking op de vragenlijst, de grootte en samenstelling van de doelgroep, het beheer van de gegevens (verzameling, registratie, bewaring, analyses, verspreiding, controles, enz.). Wanneer deze norm wordt nageleefd, levert dit nauwkeurige statistieken (over de procentuele) tevredenheidsgraad, het aanbevelingsniveau, scores, reacties, enz.) op die gedeeld kunnen worden met het grote publiek en in de media. De norm ISO 20252 is ook internationaal erkend, terwijl de norm NF Z74-501 enkel in Frankrijk wordt erkend.
Klanten hebben dubbel zoveel vertrouwen in online beoordelingen van consumenten dan in publiciteitsbanners op internet of in advertenties op sociale media.* Na de aanbevelingen door kennissen is het met voorsprong de vorm van promotie waarin ze het meeste vertrouwen hebben. Om die reden is het van cruciaal belang dat u uw professionalisme laat bevestigen door reviews van uw klanten. Deze techniek met bewezen resultaten wordt een belangrijke commerciële troef wanneer twee voorwaarden worden vervuld: dat de beoordelingen authentiek en regelmatig zijn. Met Immoreviews geeft u de tevredenheid van uw klanten bovendien een boost binnen een website met een hoge visibiliteit. *Bron: Nielsen Global Trust in Advertising Survey Q1 2015
Veel particulieren kennen uw diensten en uw vakmanschap niet. De getuigenis van een derde zal daarbij altijd meer impact hebben dan uw eigen verkooppraatje. Gedeelde klantbeoordelingen leveren het bewijs van uw kwalitatieve en transparante aanpak, en daar zijn veel prospecten naar op zoek. Bovendien verhoogt het delen van klantbeoordelingen op Immoreviews uw lokale bekendheid dankzij de goede SEO-score van Immoreviews.
Het proces voor de verzameling van reviews door Opinion System en het beveiligde systeem geven elke professionele speler de kans om te reageren op beoordelingen. Dat antwoord wordt getoond op ImmoReviews.

Ons contacteren


Raadpleeg onze veelgestelde vragen als je een probleem hebt. Je kunt ons ook een bericht sturen door het onderstaande formulier in te vullen:

Plus

Je informatie wordt verwerkt door ImmoReviews en doorgestuurd naar de vastgoedmakelaar waarmee je contact wenst op te nemen om je aanvraag te behandelen.

Alle beoordelingen worden verzameld en gecontroleerd door Opinion System, een onafhankelijke ISO 20252 gecertificeerde organisatie waarvan het controleproces ISO 9001 gecertificeerd is door Afnor Certification.

Opinion System

© Immoweb N.V. • Wolstraat, 70, B-1000 Brussel, België •